0896 709040
 

Локация: Whiskey bar по избор

Продължителност: 2 часа

Консумация: 2 бр. уискита, висок клас, 25 мл, вода и хапки за прочистване на рецепторите

Минимум група от 6 човека


Майсторските класове на Whisky Experience Bulgaria са забавни и образователни събития, където освен дегустирането на ексклузивни уискита, участниците получават и много познания относно любимата напитка. Събитието е водено от експерта на Whisky Experience Bulgaria – Ангелина Кънчева.


Майсторските класове са както за начинаещи, така и за напреднали. Представят се теми като произход и история на уискито, начини на производство, въведение в дегустирането, видове уиски, “география” на уискито (държави и региони производители), отлежаване, вкусови профили, комбиниране на уиски с храна и др.


Събитията целят запознаване с "лекарството на келтите" и придобиване на малцова култура. Те протичат по ред, подходящ за съответната тема и представените уискита. Всички места са подготвени с дегустационни чаши, вода, пипета, както и хапки за прочистване на рецепторите.


Уискитата се подбират съобразно темата на класа, като селекцията включва висок клас уискита, лимитирани серии и редки бутилки. Някои от от имената на бутилките или дестилериите, чиито продукти ще бъдат опитани са: Hankey Banister, Baker's, Blanton's, Bowmore, Glenfarclas, Edradour, Lagavulin, Laphroig......

Участниците ще се запознаят с пътят на ечемика през малцуването и извличането на захарите, след това със следващите два етапа от правенето на уиски – ферментация и дестилация.


Ще разберат ролята на мъничките дрожди, които правят първата стъпка от трансформацията на ечемика в алкохол. След това ще научат интересни факти за процеса на дестилация – защо, как и кога се прави.


След теорията предстои забавната част – уиски игри:


- да познаят уискито по аромат, без дегустация;

- да отговорят на кратки въпроси, чиито отговори са научили от теорията;

- всеки отбор да избори колко уискита е опитал, печели този отбор, който покаже най-дълъг списък.


Награждаване с грамоти и сертификати за майсторски клас.