0896 709040
 

Салонна музика за събития

Представяме ви дамският квартет две цигулки, виола и виолончело. Те са Яна Зеленогорска – цигулка, Боряна Кралева – цигулка, Марина Тодорова – виола и Йоанна-Мария Тодорова – виолончело. Всички те са възпитаници на Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.Съставът се ражда през 2014 г., когато момичетата печелят проект към Столична община в подкрепа на Кандидатурата на София за Европейска столица на културата за 2019 г. Проектът се нарича „Музикалните паркове на София“ и представя музика из всички любими места в София с цел популярни музикални произведения да достигат до все повече хора.
Проекта съчетава популяризиране и възможност за изява на младите таланти на България, насищане градското пространство с изкуство, осигуряване на свободен достъп до култура за хора от различни социални групи, образоване на младите с акцент върху децата с идеята да се изгради в тях ценностна основа за възприемане на различни видове изкуства и привличане на нова публика към класическата музика.
И четирите момичета се радват на успешна кариера в музикалната среда на България и това ги прави едни от най-търсените музиканти.

Те имат изобилие от музикални предложения – любими класически произведения, джаз стандарти, филмова и популярна музика, аржентински танга.

Салонна музика за вашето събитие в различни варианти по ваш избор:

 Дуо: виолончело и цигулка
Трио салонна музика: две цигулки + виолончело
Трио: виола, цигулка, виолончело
Квартет: виола, 2 цигулки, виолончело