0896 709040
 

Каяк тиймбилдинг

Каякинг по р.Струма

Спускане с двуместен каяк Gumotex по река Струма, увличаща стремителност и чист адреналин - решението за всеки, който иска да забрави за дълго скучното ежедневие! Продължителността на спускането е около 3 часа, заедно с екипирането, инструктажа и преобличането. Трасето е 11км. по най-бурния участък от Струма, като се редуват бързеи със спокойна вода за отмора. :) 
Каякингът е адреналин в чист вид още по ниско на нивото на самата вода и за разлика от рафта, който е по-висок, тук си директно на нивото на вълните.

Физическа подготовка не се изисква.
Подходящо както за абсолютно начинаещи, така и за напреднали.
Не е необходимо умение за плуване.
Предлаганите програми са индивидуални или групови, за начинаещи и напреднали.

Допълнителни възможности:
-    Вечеря с традидиционна,  домашно приготвена храна.
-    Парти с оркестър на открито и тарамбуки импровизации на живо.
-    Нощувки в Еко селище.
-    Нощувки - настаняване в палатков лагер, частни къщички, мотелски стаи или хотели в гр. Кресна.
-    Транспорт - организиран /отиване и връщане/, транспорт на място
-    Снимки - възможност за най-добрите кадри от спускаснето на диск или филмче.

Каякинг на Язовир Кърджали, Източни Родопи - 3 дни

Програма:
1 ден: Пристигане на яз. Кърджали и кратък воден тур по девствените води в горната част на язовира.
2 ден: Воден преход до стената на язовира и обяд на остров или на плаваща кръчма. А вечерта огън, песни, вкусотии
3 ден: Разглеждане на древното тракийското селище Перперикон и на уникалните образувания Белите гъби. Отпътуване.

Каякинг по язовир Студен кладенец, Източни Родопи - 3 дни

Програма:

1 ден: Пристигане и кратък воден тур до приказен водопад с голям вир, достъпа до който е само по вода. Невероятно място.
2 ден: Целта е  да достиганем стената на язовира, като маршрута минава през единствения в Европа резерват за белоглави орли. А вечерта огън, залез на брега на язовира, вечеря.
3 ден: Разглеждане на Дяволския каньон и обратно към вкъщи.

Уикенд в Родопите - яз. Голям Беглик

Мистични утринни мъгли в съчетание с уханието на вековни борови гори...

1 ден : Петък, след работа, стегнали малко багажче за уикенда, се отправяме към яз. Голям Беглик, намиращ се в сърцето на Западни Родопи. На брега на язовира си разпъваме бивака и се отдаваме на заслужена почивка и... както казват бабите, на "сладка раздумка и греяна ракийка, чедо".

2 ден : След дългата нощ, някои ще станат по-рано, други по-късно, а трети може дори да не са си лягали. Отпиваме по чаша чай или кафе, провеждаме си кратък инструктаж и отиваме да погребем около малкото островче в средата на язовира. Там ще си направим малък обеден пикник, след което някои могат да подремнат по час на око и после да се завърнем към нашите малки гарсониерки в бивака. Вечерта ще се насладим на невероятни животински симфонии и похъркването на по-изморените.

3 ден : Инициативата "Чаша топло мляко за всяко дете" ще навлезе с пълна сила, но не само за децата. Ако имаме късмет местния кравар, бай Спиро, може да ни е харизал някой друг литър прЕсно млЕкО. След като закусим, събираме бивака и по желание на групата може да си направим разходка до яз. Широка Поляна. В късният следобед се отправяме обратно към дома, където ни очакват мама, татко, или жената... и всичко започва отново.

Вълшебните огледала – яз. Кърджали и яз. Студен Кладенец

1 ден: В късния следобед се събираме на паркинг пред Националния стадион „Васил Левски”. От там се отправяме към х. Боровица, намираща се на няколко километра от гр. Кърджали. Там ще бъде нашият първи бивак. Мястото, на което ще се разпънем е сгушено в малка котловина, от която единствения естествен изход е язовира. Късно вечерта по желание и при ясно време е възможно да направим кратък нощен балет с каяците във водната пустош, за която се говори, че има огромни риби на повече от 30 години с тегло над 200 кг. Естествено легендите са много, но когато водата те е обградила и ти си само малка прашинка в нея, адреналинът се повишава, въображението ти създава страховити филмчета в главата ти и ти се приисква набързо да се прибереш в бивака и да се успокоиш с една огнена вода.

2 ден: Днес ни очакват неочаквани преживявания. Дали сте хапвали в плаващо ресторантче? Или пък сте скачали от въжен мост? Предстой да разберем на кой му стиска да преодолее страха от високото и да се гмурне в дълбоките води, разбира се ако нивото на язовира позволява. След като хапнем в плаващите хранопродавници, натоварваме каяците на буса и отиваме до брега на язовир Студен Кладенец. Там ще установим нашият втори, и за съжаление последен, бивак за това приключение. Мъжката част от групата ще съберем дърва, за да си запалим лагерния огън, а пък през това време дамите започват да се гримират и пудрят за предстоящото соаре. Под звуците на виенски валс, отпиваме от кристалните чаши, разположени върху копринената покривка, глътка отлежало Каберне и се любуваме на лунната пътека, образувала се в язовира.

3 ден: На чаша горещо кафе обсъждаме днешният кратък, но изпълнен с емоции преход. Какво ще си помислите ако ви кажа, че в язовира има водопад? Повечето хора мислят това за измислица, но не е. Скрито измежду приказни варовикови образувания се намира едно малко водопадче, което е истински оазис в горещите летни дни. Далеч от погледите на хората, останало девствено заради мястото си, което може да се достигне само с малка лодка, е истински рай за сетивата ни.
В късният следобед се отправяме към София.


Всички програми могат да бъдат комбинирани изцяло по Ваш избор -  за ден, уикенд или ваканция!

Галерия